Under er en kort oppsummering over minivolleyball. For utfyllende detaljer anbefaler vi at du leser mer på hjemmesiden til NVBF (Norsk Volleyballforbund) her

 

Hva er minivolleyball?

Minivolleyball/minisandvolleyball er aktiviteter der målet er at flere barn og unge skal få oppleve gleden av å spille volleyball/sandvolleyball.

Reglene, banestørrelsen og netthøyden tilpasses utøvernes utvikling og ferdighetsnivå. Med 2- 3 utøver på banen om gangen er spillet inkluderende og det er høy aktivitet med lange ballvekslinger. Dette legger til rette for gode opplevelse, mestring og utvikling for alle deltakerne.

Minivolleyball/minisandvolleyball spilles på mindre baner og har 4 ferdighetsnivåer. Banestørrelse varierer fra 4,5 x 4,5 meter til 6 x 6 meter.

Nivå 1 passer for 5-6 åringer og inneholder volleyball/sandvolleyball relaterte bevegelser med ulike kaste- og gripeteknikker.

På Nivå 2 og 3 utvikles spillet og det kommer i nye volleyball-/sandvolleyballelementer inn.

Nivå 4 er det ferdige spillet, men med 2-3 utøver på en mindre bane. Minisandvolleyball spilles med 2 utøvere fra nivå 1-4.

I treningssammenheng legges det vekt på en allsidig bevegelseserfaring gjennom utfordrende leker, ulike øvelser og konkurranser/spill med ball. Det balanseres mellom ballsidighet og volleyball-/sandvolleyballtekniske bevegelsesoppgaver, både individuelt og sammen med andre. Målet er å tilrettelegge for en trygg og inkluderende ramme der barna trives.

Med minivolleyball/minisandvolleyball har vi et spennende ballspill på barnas premisser.
(Spillets ide er også svært relevant for utøvere i andre alders-segment).

Norges Volleyballforbund (NVBF) har utviklet et faghefte for minivolleyball. Det kan du åpne via vedlegget under.