Austrått sitt J14 lag har over flere år vist en fin utvikling. Foran årets sesong har troppen virkelig begynt å ta form, med både sterke individuelle ferdigheter og godt samspill mellom lagdelene. 2008 jentene har tatt overgangen til 11-er formatet på strak arm og virker allerede veldig komfortable med stor bane.

Austrått stilte med en stort sett skadefri tropp til lørdagens finaleoppgjør, mens motstander Viking manglet et par av sine spillere. Selv om Austrått i deler av kampen ikke spilte helt opp mot det nivået de har vist at de har inne så var det på Vikings banehalvdel de fleste målsjansene kom i første omgang.

Det er alltid litt ekstra nerver i en finale - og det var nok også det jentene kjente litt på i starten av kampen. Begge lagene hadde sine sjanser - men Austrått var et hakk bedre. 

I andre omgang hadde også både Austrått og Viking sine muligheter, men to gode keepere gjorde sitt til at det fremdeles stod 0-0. Til slutt var det Austrått som fikk den forløsende første scoringen etter at keeper måtte gi retur på et knallhardt skudd fra Lise. Iris var på rett plass og satte returen kontant i mål - til full jubel fra de tilreisende Austrått-supporterne. Herlig!

Viking gav ikke opp og fortsatte å jage en utligning, men det var istedet Austrått som satte spikeren i kista med nok en flott scoring av Iris - som satte ballen i nettet etter en perfekt pasning fra Milla gjennom forsvarsrekka til Viking.

Det ble noen lettere kaotiske minutter på tampen der Viking presset på, og et par uoversiktelige situasjoner inne i Austrått sin 16-meter kunne fort gitt Viking en scoring.

Jentene stod løpet ut og da dommeren blåste kunne de slippe jubelen løs etter en fortjent seier over Viking.

Dommer: Godt gjennomført kamp, tilnærmet feilfri (ifølge en helt objektiv Austrått-tribune ;)

Gratulerer til hele laget og trener/lagleder teamet! Vi gleder oss til å følge J14 i 2022-sesongen :)