Austrått IL deltok med hele ungdomsavdelingen på Dana Cup i forrige uke. Det var en etterlengtet tur for både spillere, trenere og lagledere og minst like spennende for de som satt hjemme og fulgte kampene via live-streaming.
Selv om det klart viktigste ved turneringen var å knytte bånd mellom spillerne og forsterke samholdet i laget så gikk det ikke så verst rent sportslig heller. 5 av 7 påmeldte lag tok seg til A-sluttspillet under strålende forhold utover i uka. Både G13, G14-1 og G15 vant sin pulje i gruppespillet etter solid innsats på banen. 
 
G13 tok en sterk seier over B36 fra Færøyene og toppet med det sin gruppe. Dessverre endte reisen denne gangen med tap på straffespark mot danske Sindal.
 
G14 stilte med 2 lag der begge tok seg videre til A-sluttspillet - en sterk prestasjon som kun 2 klubber i 2008-klassen klarte  - Austrått og Skedsmo. G14-1 vant sin pulje suverent etter å ha slått ut blant andre forhåndsfavorittene Cracks fra Mexico. I 1/4-finalen møtte Austrått guttene Desert Rangers FC fra Emiratene og måtte til slutt se seg slått i straffespark-konkurranse med minst mulig margin.
 
G15 gjorde også en solid turnering der de vant sin pulje foran svenske Slätta FK. I likhet med G13 og G14 endte også G15 opp med ekstraomganger og straffespark i A-sluttspillet og måtte se seg slått av Mandalskameratene i 1/16-finalen.
 
J13 har et meget spennende lag på gang og hadde fått med seg et par flinke J12 spillere da troppen var litt for tynn før avreise til Danmark. Første kamp var mot topp-laget LOTOS fra den polske storbyen Gdansk, der ble motstanden litt i tøffeste laget. Utover i uka spilte Austrått jentene seg stadig bedre og var fullt på høyde med lagene som hadde både J13 og J14 spillere. 
 
J14 åpnet Dana Cup med en knallsterk 1-1 kamp mot Kjelsås som leder 1.div J14 i Oslo. Kampen kunne veldig fort endt med seier til Austrått. De neste kampene ble vunnet kontrollert, men i 1/8-dels finalen var det stopp etter et knepent 3-2 tap for Kragerø.
 
J17 består av spillere født i både 2007, 2006 og 2005 - laget fikk også med seg et par 2008 spillere pga skadesituasjonen for tiden. Etter 2-1 seier i første kamp ble det et surt 1-0 tap for Mandalskameratene som scoret i siste spilleminutt - etter at Austrått hadde vært klart best i 2 omganger. Siste kamp i gruppespillet ble en taktisk triumf for Austrått jentene der de klarte å kjempe knallsterke Stenungsunds IF ut av stilen - til svenskenes store frustrasjon. Kampen endte 0-0 og var turneringens største prestasjon for J17. Bergens-laget Kvernbit ble slått 2-0 i 1/16-finalen, men i 1/4-finalen var Lillehammer for sterke og snipp snapp snute for denne gang.
 
En herlig fotball-uke hvor det ble skapt minner for livet - og mye motivasjon som vi tar med oss utover høsten. Nedtellingen til Dana Cup 2023 er allerede igang!