Klokken 15.30 lørdag 24. september 2020 gikk det første startskuddet for i alt 3294 inlineløpere i sentrum av Berlin. I området mellom Brandenburger Tor og Siegessäule (Seierssøylen) for de som er litt kjent i området. Løperne startet i ulike grupper etter et system for siding – elite i egne grupper og mosjonister gruppert i blokker: A, B, C, D, E, F. Blokkene kan bestå av opp til max. 500 løpere og startet med ca 5 minutters mellomrom. I alt 2198 menn og 1096 kvinner la ut på en like i overkant av 42 km lang rundløype i Berlins gater. Langt de fleste mosjonister fra mange land i Europa og andre deler av verden. Eliteklassen besto av 196 løpere.

Det er flatt i Berlin og dette regnes som en av verdens raskeste maraton traseer. Det er derfor verdensrekorden på maratondistansen på rulleskøyter er satt her. Bart Swings fra Belgia hadde den og han forbedret den denne lørdagen med tiden med tiden 00:56:45. Altså 42 km på rulleskøyter på godt under en time.

Det var litt regn ca en time før start, men dette hadde i all hovedsak tørket opp da starten gikk. Det ble flotte forhold med overskyet oppholdsvær, lite vind og en temperatur på 16-17 grader. Med andre ord gode forhold for inlineløp av den lange typen.

Fra Austrått IL Inline stilte Sigve Espeland til start for 6. gang, som vanlig i blokk C. Han gjennomførte distansen på tiden: 01:24:43 Dette er hans 4. raskeste gjennomføring av Berlin Marathon Inlineskating. En tid han er godt fornøyd med. Det har jo vært noen år med koronapause. Se vedlagte pdf-file for flere løpsdetaljer om AIL sin deltaker i Berlin Marathon Inlineskating.

Hvis du vil søke i Berlin Marathon 2022 sin resultat database, så finner du den her: https://berlin.r.mikatiming.com/2022/